Förberedd för hösten?

Det börjar kännas lite kallare ute – men det inte alls självklart att elementen därmed blir genast varmare. Värmen i fastigheten slås inte på och av manuellt. Värmesystemet är automatiserat. Värmen går igång när utomhustemperaturen ligger stabilt under 10-15 grader.

Alla uppvärmningssystem har problem när det är nollgradigt, fuktigt och blåsigt ute. Systemet hinner inte anpassa sig till vädrets växlingar utan det blir en liten “eftersläpning”.

Vi behöver använda mera el när det börjar bli mörkare ute. Men det är inte bara belysningarna som drar el. Vi har i dag många olika apparater i hemmet och de flesta av dem behöver el för att fungera. Du kan göra mycket i ditt eget hem för att sänka din elkostnad. Vill du lära dig mera och få konkreta tips för att spara el, läs på

https://www.energimyndigheten.se/ eller på vår hemsida https://www.skytten3.se/boende/minska-energianvandningen/

Styrelsen följer upp föreningens energikostnad mycket noga. Vi har fjärrvärme och vi debiteras timkostnad vilket innebär att vi har hyfsad bra nivå på våra kostnader. Styrelsen jobbar vidare med uppdatering av Undercentralen som styr värmen samt projektet IMD (Individuell Mätning och Debitering av el). Alla dessa åtgärder syftar till att sänka föreningens energikostnad.

Träffar: 9

Comments are closed.